Over ICT Hub

De Achterhoek staat bekend als de regio voor “Smart Industry”. Veel maakbedrijven die bezig zijn met de stap van het ‘oude werken’ naar ‘slimmer werken’, waarin automatisering en internet technologie centraal staan. Deze maakbedrijven willen met ICT aan de slag, maar weten niet hoe. Stichting ICT HUB i.o. brengt innovatieve maakbedrijven met een idee en studenten met ICT kennis samen.

Voorbeelden

Inmiddels hebben zich een aantal maakbedrijven in Oost-Nederland zich aangesloten bij de Stichting ICT HUB i.o. en dit aantal is groeiende! De opdrachten die wij vanuit de aangesloten maakbedrijven hebben gekregen zijn erg verschillend. Enkele voorbeelden:

  • Een maakbedrijf (ca. 50 medewerkers) maakt machines voor de verwerking van mest. Deze machines leveren data op, maar hier gebeurt niets mee. De klant die de machine koopt wil graag meer weten over het gebruik van de machine in relatie tot anderen die de machine gebruiken. Waarom gebruik je de vrijgekomen data niet voor een benchmarking tool? Vraag is, hoe zet je dit op?
  • Een producent (ca. 100 medewerkers) van een specialistisch product in de elektromarkt wil graag dat hun klanten zelf via een online tool het product kunnen samenstellen tot een juiste configuratie. Wat is er voor nodig om dit te realiseren en hoe moet deze tool eruit komen te zien?

Zelf een idee voor een opdracht?

Wanneer je zelf een idee hebt voor een opdracht gaan we graag met jou in gesprek. We hebben een uitgebreid netwerk in de regio en weten welke uitdagingen er spelen bij de verschillende bedrijven.

Als jouw idee interessant is voor één van de aangesloten maakbedrijven uit het netwerk stellen we jouw idee graag voor. Als we er met het bedrijf uitkomen zullen wij jou tijdens de uitvoering van de opdracht voorzien van (technische) ondersteuning.

Meer informatie?

Wil je meer weten of reageren op één van de stageplaatsen? Of jouw eigen idee met ons delen? Mail naar info@icthub.nl of bel 0543 48 00 80 en vraag naar Jurgen.

Nú op zoek naar een passende stageplaats?